20/10/11

Back to basics...

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Στη ζωή μας γίνονται πολλές αρχές. Αρχίζουμε πράγματα συνεχώς. Σχέσεις, χόμπι, δραστηριότητες, ταξίδια κλπ. Άλλα σταματάνε κάποια στιγμή σύντομα, άλλα συνεχίζουν για μεγαλύτερο διάστημα και άλλα δε σταματάνε ποτέ.

Σε όλα όμως υπάρχει ένα κοινό σημείο, η αρχή! Αν αφήσουμε αυτά που αρχίζουν επειδή "πρέπει" ή μας το επιβάλλει η ίδια η ζωή, μένουν αυτά που αρχίζουμε εμείς από μόνοι μας, γιατί έτσι νιώθουμε, γιατί το θέλουμε και μας ευχαριστεί. Σε όλα, λοιπόν, αυτά που αρχίζουμε με ιδία θέληση, η αρχή είναι πάντα η ίδια. Συναισθήματα δυνατά, όπως, ενθουσιασμός, χαρά, ικανοποίηση, ευτυχία ίσως, δημιουργία και πολλά άλλα.

Όλα αυτά μας κάνουν να ξεκινάμε κάτι καινούριο! Όμως κάποια στιγμή, λίγο η συνήθεια, λίγο η κούραση, λίγο το καταλάγιασμα του ενθουσιασμού, μας κάνουν να ξεχνάμε από πού ξεκινήσαμε και κυρίως ΓΙΑΤΙ! Τότε ακριβώς είναι που πρέπει να γυρνάμε πίσω στην αρχή! Για να νιώσουμε πάλι το ξεκίνημα, να βάλουμε τον εαυτό μας στη διαδικασία να θυμηθεί, να ανακαλέσουμε μνήμες και συναισθήματα, να ξαναδώσουμε νόημα σε αυτό που συνεχίζουμε από συνήθεια, να νιώσουμε ξανά καινούριοι!

Back to basics λοιπόν! Πίσω στην αρχή! Όχι σαν πισωγύρισμα, αλλά σαν νέα αρχή, έναρξη για το επόμενο βήμα! Για να μην αφήσουμε να χαθεί η μέχρι τώρα πορεία! Και γιατί να μην το κάνουμε και σύστημα; Σε τακτά διαστήματα να γυρνάμε στην αρχή για να μην αφήσουμε τα πράγματα να φτάσουν στο απροχώρητο με κίνδυνο να μην προλάβουμε να νιώσουμε την ανανέωση!

Αυτό έκανα κι εγώ λοιπόν. Γύρισα στην αρχή συνειδητά για δύο λόγους. Τον πρώτο τον εξήγησα ήδη. Ο δεύτερος έχει να κάνει με το ότι τη στιγμή της συγκεκριμένης φωτογράφησης ένα χρόνο πριν, ξεκίνησα τα μαθήματα φωτογραφίας. Η πρώτη εργασία που μας έβαλε η Δέσποινα, η δασκάλα μας, ήταν αντανακλάσεις. Θέλοντας, λοιπόν, να γιορτάσω αυτόν τον ένα μοναδικό και πολύ γεμάτο από συναισθήματα χρόνο, αφιέρωσα τη φωτογράφηση στις αντανακλάσεις. Όμως, για να δείξω και τη συνέχεια και την πρόοδο και ότι δεν έμεινα εκεί, δεν είναι "καθαρές" αντανακλάσεις, δεν είναι μόνο αντανάκλαση οι φωτογραφίες. Μέσα στο κάδρο, υπάρχει μια μικρότερη ή μεγαλύτερη αντανάκλαση. Έτσι, για να θυμίζει τα παλιά, την αρχή, το ξεκίνημα, για να γιορτάσω τα πρώτα γενέθλια και να ευχαριστήσω με αυτόν τον τρόπο τη δασκάλα και τους συμμαθητές μου για όλες τις στιγμές, τα ερεθίσματα και τα συναισθήματα που μοιραστήκαμε και μου έδωσαν έμπνευση και κίνητρο να συνεχίζω...!

Πίσω στην αρχή λοιπόν, για να υπάρξει συνέχεια!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλεις αναρτησεις