22/10/11

Η πρώτη απόπειρα ρεπορτάζ...!


Από την πρώτη στιγμή που ασχολήθηκα με τη φωτογραφία ήταν το όνειρό μου. Να κάνω φωτορεπορτάζ! Με εξιτάρει πολύ το γεγονός! Ίσως έχει να κάνει με την αθλητική μου προϊστορία, μια και θέλει τρέξιμο το συγκεκριμένο σπορ! Έχει ένταση, αδρεναλίνη, σίγουρα κίνδυνο, αγωνία, υπομονή, επιμονή και χρειάζεται τεταμένη προσοχή όλη την ώρα, είτε για να αποθανατίσεις τη σωστή στιγμή (που έρχεται και φεύγει σε απίστευτα γρήγορο χρόνο και συνοδεύεται από την επόμενη κ.ο.κ.), είτε για να αποφύγεις τις διάφορες κακοτοπιές!

Εχθές λοιπόν (20/10/2011) πήγα στο Σύνταγμα, τη δεύτερη μέρα των απεργειών και της πορείας, με σκοπό να αποθανατίσω τα όποια γεγονότα. Ήξερα ότι κατά πάσα πιθανότητα θα υπήρχαν φασαρίες, γιατί και χθες έγιναν, αλλά και σχεδόν κάθε φορά έχουμε τα ίδια...

Πολλοί γνωστοί και μη φωτορεπόρτερ ήταν εκεί. Οπότε ακολοθούσα τους έμπειρους που ήξεραν να αποφεύγουν κακοτοπιές. Σε αυτές τις περιπτώσεις ένα πράγμα μετράει πάνω από όλα και είναι το πρώτο που μαθαίνεις να εφαρμόζεις... Σωστή τοποθέτηση ή αλλιώς "location, location, location", που λένε και οι φίλοι μας οι Αμερικανοί! Και για την καλή θέση που θα σου επιτρέψει να βγάλεις μια καλή φωτογραφία, αλλά και για να μην έχεις παρατράγουδα...! Παρόλη τη φασαρία, δεν κινδύνευσα ιδιαίτερα. Και θεωρώ ότι έβγαλα μερικές καλές φωτογραφίες που θα μπορούσαν να σταθούν σε έντυπα.

Η εμπειρία; Φανταστική! Τι κι αν μετά ήμουν εξουθενωμένος από το τρέξιμο και την υπερένταση; Ήταν εμπειρία ζωής που θα το ξανακάνω σίγουρα!

Μέχρι την επόμενη φορά λοιπόν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλεις αναρτησεις